Allahabad High Court ARO exam paper 2019

Allahabad High Court ARO exam paper 2019

161. Which part of the sentence has an error?
“I found a purse lying in the corridor. I have no idea who it belonged to.”
(a) a purse
(b) lying in
(c) have no idea
(d) who it belonged

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

162. Complete the sentence using the correct form of verb in the brackets :
Presidential _____ (assent/ascent) is a must _____ (in/on/for) the new legislation.
(a) assent, in
(b) ascent, on
(c) assent, for
(d) ascent, in

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

163. Choose the correct word from the given pairs to complete the sentence :
‘As the ATM ran out of ____, the manager ordered to get money from the ____ refill the ATM.
(a) cash, cash
(b) cash, cache
(c) cache, cache
(d) cache, cash

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

164. Choose the correct meaning of the given idiom:
“Raining cats and dogs”
(a) Very heavy rain
(b) A strange event
(c) A false gossip
(d) Something impossible

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

165. Which among the following phrase describes Someone who comes up with a counter argument contrary to what other people have been saying?
(a) Midnight’s Children
(b) Dark Sheep
(c) Devil’s Advocate
(d) Satan’s Sword

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

166. Which among the following is the correct spelling according to the dictionary?

(a) Millenieum
(b) Milennieum
(c) Millennium
(d) Milleniumm

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

167. Given below are parts of a single sentence.
Each part is labelled as K, L, M, N. You need to arrange the given parts to form a coherent sentence by identifying the correct sequence.
K: a reception which will be attended by
L: from the film and sports fraternity
M: a host of celebrities
N: tonight the couple will host
(a) NLMK
(b) KLMN
(c) NKLM
(d) NKML

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

168. Identify the word that is spelt correctly.
(a) Baleweather
(b) Bellwether
(c) Bellweather
(d) Belwether

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

169. Choose the correct meaning of the given idiom:
To tie the knot
(a) Get married
(b) Playing with a coir rope
(c) Give a death penalty
(d) Commit suicide

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

170. Fill in the blanks with the correct form of the word given in the brackets :
My guide ____ (tell) me if I wanted to meet these people, I would have to walk two miles.
(a) telling
(b) tell
(c) told
(d) has tell

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

171. Identify the word that is spelt correctly.
(a) Bougeinvillea
(b) Bougainvillea
(c) Bougainvillae
(d) Bouganvillea

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

172. Identify the word from the following options that shall appear last in an ordinary English dictionary.
(a) June
(b) May
(c) July
(d) March

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

173. Given below are parts of a single sentence.
Each part is labelled as K, L, M, N. You need to arrange the given parts to form a coherent sentence by identifying the correct sequence :
K: lies in
L: beholder
M: beauty
N: the eyes of the
(a) MNLK
(b) MKNL
(c) KLMN
(d) MKLN

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

174. From the given options, identify the word that does not signify the meaning of the word, Traduce.
(a) Revile
(b) Vilify
(c) Besmirch
(d) Plaudit

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

175. Which of the given options best describes the meaning of the phrase
“To stew in one’s own juice”?
(a) To eat healthy food
(b) To suffer the results of one’s actions
(c) To eat unhealthy food
(d) To suffer the results of other’s actions

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

176. From the given options, identify the synonym of the ‘Consequences’.
(a) Antecedents
(b) Perceptions
(c) Results
(d) Applications

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

177. Which of the given words describe Yashpal’s state most appropriately?
“I am feeling under the weather today,” said Yashpal.
(a) Brightness
(b) Hardness
(c) Wellness
(d) Illness

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

178. Choose the option that cannot be made by using the letters of the given word :
CHROMATOGRAPHY,
(a) CARROT
(b) CHROME
(c) GRAPH
(d) GRAM

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

179. Which of the following is a wrong spelling?
(a) Embarass
(b) Acknowledge
(c) Conscious
(d) Definite

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

180. Fill in the blanks with the most appropriate option as given :
Giving money to the poor is a/an _____ act service to the poor.
(a) benevolent
(b) bemused
(c) atrocious
(d) bad

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*