Allahabad High Court RO Review Officer exam paper 12 January 2020 (Answer Key)

141. Which of the following is meant by the idiom “Hit the sack” ?
(A) To go to bed
(B) To make good use of opportunities
(C) To do the right thing
(D) To work hard

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

142. Which of the following words is spelti correctly?
(A) Shilouette
(B) Silhouette
(C) Shiluoette
(D) Silhuoette

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

143. Complete the sentence using the appropriate option :
He was promoted to the rank of Major in recognition of his ______ during the battle.
(A) valour
(B) timidity
(C) wimpiness
(D) cowardice

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

144. Which of the following is meant by the word “Detritus”?
(A) A sum of money that somebody owes
(B) Self-harm or damage
(C) Waste material
(D) Someone who criticizes unfairly

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

145. Change the following sentence into passive voice :
I remember my father taking me to the theatre.
(A) I remember been taking to the theatre by my father.
(B) I remember being taken to the theatre my father.
(C) I remember being taken to the theatre by my father.
(D) I remember been taken the theatre by my father.

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

146. What is the correct meaning of ‘knackered’ in the following sentence ?
I’m too knackered to go out this evening.

(A) Energetic
(B) Tired
(C) Happy
(D) Angry

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

147. Complete the analogy :
William Shakespeare : Venus and Adonis : : William Wordsworth : ?
(A) Complaint
(B) Modern Love
(C) Fireflies in the Garden
(D) Love and Death

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

148. Choose the correctly spelt word from the following:
(A) Schrizophenia
(B) Schizophenia
(C) Schyzophrenia
(D) Schizophrenia

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

149. In the given question, find out which part of the sentence (I/II/III/IV) has an error. Choose the correct option accordingly.
Are you coming (I) / or is you staying at home (II) / or will you go (III) / and see Mum ? (IV)
(A) I
(B) II
(C) III
(D) IV

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

150. In the given question, find out which part of the sentence (I/II/III/IV) has an error. In case of No error, answer would be (IV). Choose the correct option accordingly.
I tried to get the surgeon (I) / to illicit that she just needed time (II) / to get used to the idea. (III) / No error (IV)
(A) I
(B) II
(C) III
(D) IV

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

151. What is the synonym of the word Emaciated ?
(A) Lean
(B) Haggard
(C) Anger
(D) Corpulent

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

152. Choose the correct option which has the same relation like that in the given words :
vociferous : noisy : : intransigent : _____
(A) pliant
(B) docile
(C) flexible
(D) stubborn

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

153. Convert the following sentence into Simple Past tense :
Vinay hears a strange noise in the night.
(A) Vinay will hear a strange noise in the night.
(B) Vinay would have heard a strange noise in the night.
(C) Vinay heard a strange noise in the night.
(D) Vinay has heard a strange noise in the night.

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

154. Choose the appropriate one word substitute for the given words/sentence :
Fear of clowns
(A) Cynophobia
(B) Gamophobia
(C) Geraphobia
(D) Coulrophobia

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

155. Fill in the blank with an appropriate option:
Annu, though ill-equipped for the project, had ______ tried her best.
(A) for
(B) nevertheless
(C) last
(D) if

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

156. Choose from the options, the synonym of the given word:
Unassailable
(A) Vulnerable
(B) Insecure
(C) Invincible
(D) Unprotected

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

157. Choose the correctly spelt word from the options :
(A) Persumptious
(B) Blatant
(C) Cumullative
(D) Benovolent

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

158. Fill in the blank with the appropriate option :
The ancient fountain was hidden ______ the trees.
(A) among
(B) form
(C) follow
(D) during

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

159. Change the given sentence from direct speech to indirect speech:
Mr. Mathur said, “I want to meet your parents.”
(A) Mr. Mathur said that he wanting to meet my parents.
(B) Mr. Mathur said he had wanted to meet my parents.
(C) Mr. Mathur said that he want to meet my parents.
(D) Mr. Mathur said that he wanted to meet my parents.

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

160. Fill in the blank with the correct option:
That white house over there ______ belong to my family.
(A) used to
(B) get used to
(C) ever
(D) uses

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*