Allahabad High Court RO Review Officer exam paper 12 January 2020 (Answer Key)

161. Fill in the blank with the correct option:
There are ______ birds in the countryside now than there were 30 years ago.
(A) much
(B) a little
(C) fewer
(D) least

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

162. Fill in the blank with the correct option:
The cold weather has really ______ her health.
(A) effected
(B) affected
(C) affect
(D) effects

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

163. Choose the correct meaning of the given proverb/idiom :
Jump on the bandwagon
(A) To get out of difficulty
(B) To judge by appearance
(C) To join a popular trend
(D) To get into trouble

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

164. Choose the correctly spelt word from the options :
(A) Sacriligeous
(B) Sacrilegious
(C) Sacriligious
(D) Sacrilegeous

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

165. In the given question, find out which part of the sentence (I/II/III/IV) has an error. Choose the correct option accordingly.
You can drink (I) / chocolate milk either (II) / haute in the winter (III) / or cold in the summer. (IV)
(A) I
(B) II
(C) III
(D) IV

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

166. Fill in the blank using the appropriate option:
They say that a new baby is ______ every five minutes.

(A) born
(B) borne
(C) bore
(D) bourn

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

167. Choose from the options, the correct synonym of the given word:
Expediency
(A) Expense
(B) Convenience
(C) Disadvantage
(D) Altruism

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

168. Choose from the options, the correct antonym of the given word:
Demure
(A) Humble
(B) Shy
(C) Arrogant
(D) Coy

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

169. Fill in the blank with the correct option:
The salesman was ______ travelling up and down the country.
(A) used to
(B) got used to
(C) use
(D) uses

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

170. Choose the correctly spelt word:
(A) Puritanical
(B) Puirtanical
(C) Pruitanical
(D) Pirutanical

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

171. Choose the correct meaning of given proverb/idiom.
Hit the nail on the head
(A) Go to bed
(B) Do or say something exactly right
(C) Series of problems
(D) Someone who lacks intelligence

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

172. Fill in the blank with the appropriate option:
The thieves were equipped with ______ keys to the safe.
(A) duplicity
(B) duplicates
(C) duplicate
(D) duplicacy

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

173. In the given question, find out which part of the sentence (I/II/III/IV) has an error. In case of No error, answer would be (IV). Choose the correct option accordingly.
Each of these (I) / three roads lead (II) / to the railway station. (III)/ No error (IV)
(A) I
(B) II
(C) III
(D) IV

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

174. Choose the correct alternative for the underlined part of the given sentence. In case no improvement is needed, choose “No improvement”.
I calling her office at 4 o’clock yesterday afternoon.
(A) were calling
(B) call
(C) called
(D) No improvement

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

175. Fill in the blank with the correct option:
A diesel car is usually more ______ than a petrol one.
(A) economical
(B) economy
(C) economics
(D) economies

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

176. Identify the part of speech underlined in the following sentence.
You can check in online but you have to do it at least four hours before your flight.
(A) Preposition
(B) Verb
(C) Adjective
(D) Noun

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

177. Fill in the blank with appropriate tense form of the word given in the bracket:
They ______ (stay) in the hotel next to ours.
(A) have staying
(B) was staying
(C) were staying
(D) had staying

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

178. Choose the appropriate active/passive form of the given passive/active sentence :
The book Baking Delights was published by Penguin Random House.
(A) The book Baking Delights had published Penguin Random House.
(B) Penguin Random House has published the book Baking Delights.
(C) The book Baking Delights published Penguin Random House.
(D) Penguin Random House published the book Baking Delights.

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

179. Choose the option that best expresses the meaning of the given idiomatic expression :
To kill the fatted calf
(A) To murder somebody
(B) To defeat a strong competitor
(C) To celebrate
(D) To win a lottery

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

180. Choose the correct option that forms a meaningful complete sentence :
and we decided (I) / playing up (II) / Ananya came over (III) / because hers was (IV) / to use my car. (V)
(A) I, II, III, IV, V
(B) III, I, V, IV, II
(C) IV, III, II, V, I
(D) V, I, III, II, IV

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*