HTET TGT Level 2 English exam paper 3 January 2021 (Answer Key)

HTET TGT Level 2 English exam paper 3 January 2021 (Answer Key)

HTET TGT Level Hindi exam paper 3 January 2021 (Answer Key) : HTET TGT Level 2 Part 2 – English Language exam paper 03 January 2021 with Answer Key. Haryana Teacher Eligibility Test (HTET) Level 2 (TGT – Trained Graduate Teacher) exam 2021 held on 03/01/2021 in Haryana state in Morning shift available with Answer Key.

Exam :- HTET Level-3 (PGT – Postgraduate Trained Teachers) exam 2021
Paper :- Paper 2 [Level 2 (TGT – Trained Graduate Teacher) For Class VI to VIII]
Part :- Part 2 (English Language)
Exam Date :- 03/01/2021

HTET Level 2 (TGT) exam paper 2021

भाग – 2 / PART – 2
अंग्रेजी भाषा / English Language

46. Choose the correct option for the following:
An instrument for detecting earthquakes is :
(1) A Fathometer
(2) Lithoscope
(3) A Seismograph
(4) Cardiograph

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

47. Choose the correct meaning of the underlined words :
It’s a pity you don’t like football. But each to their own.
(1) everyone has different opinions
(2) everyone has similar opinions
(3) each and all are same
(4) each one likes football

Show Answer

Answer – 1

Hide Answer

48. Choose the part of the sentence which is incorrect :
a. James
b. is busy
c. to prepare
d. tonight’s dinner.
(1) a
(2) b
(3) c
(4) d

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

49. Choose the correct option to fill the blank :
The room was empty ……. for a chair in the corner.
(1) except
(2) and
(3) between
(4) behind

Show Answer

Answer – 1

Hide Answer

50. Select the correct option (phrasal verb) for the underlined word:
Most of the patients respect Dr. John for his kindness.

(1) pay back
(2) zest for
(3) make over
(4) look up to

Show Answer

Answer – 1

Hide Answer

51. Select the appropriate modal for the expression given :
When …… we expect you ? (possibility)
(1) may
(2) will
(3) have to
(4) dare

Show Answer

Answer – 1

Hide Answer

52. Choose the correct tense form:
My car ……. for the third time since I got it. (break down)
(1) break down
(2) has broken down
(3) was broke down
(4) has broken

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

53. Select the appropriate modal for the expression given :
If you do that again you …… be punished. (threat)
(1) may
(2) shall
(3) can
(4) ought

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

54. Select the correct option (phrasal verb) for the underlined word :
I don’t know how we are going to cope with the cold during winters.
(1) make up for
(2) put up with
(3) put down
(4) set up

Show Answer

Answer – 2

Hide Answer

55. Choose the correct meaning of the underlined words :
The baby monkeys ran every which way.
(1) up
(2) straight
(3) in different directions
(4) down

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

56. Choose the part of the sentence which is incorrect :
a. His
b. new film
c. is really worth
d. to be seen.
(1) a
(2) b
(3) c
(4) d

Show Answer

Answer – 4

Hide Answer

57. Choose the correct option to fill the blank :
Immediately after the operation he could see nothing ……… vague shadows.
(1) as long as
(2) however
(3) but
(4) notwithstanding

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

58. Select appropriate preposition to fill in the blank :
The programme was broadcasted …… the world.
(1) in
(2) off
(3) onto
(4) across

Show Answer

Answer – 4

Hide Answer

59. Select appropriate preposition to fill in the blank:
They walked ………. the footpath until they came to a bridge.
(1) into
(2) since
(3) along
(4) in

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

60. Choose the correct tense form:
Nanny died last week. She ……… from cancer for some time. (suffer)
(1) suffering
(2) is suffering
(3) had been suffering
(4) suffers

Show Answer

Answer – 3

Hide Answer

See Part 1 (CDP) – HTET TGT Level 2 CDP exam paper 3 January 2021 (Answer Key)

See Part 2 (Hindi Language) – HTET TGT Level 2 Hindi exam paper 3 January 2021 (Answer Key)

See Part 3 (General Studies) – HTET TGT Level 2 GS exam paper 3 January 2021 (Answer Key)

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*