RSMSSB LDC exam 2018 Paper 2 (Answer Key) Second Shift

RSMSSB LDC exam 2018 Paper 2 (Answer Key) Second Shift

21. Choose the correct option for the underlined part of the sentence.
The student told the teacher to solve the problem.
(A) called
(B) said to
(C) says
(D) asked

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

22. Select the correct option.
Mary is ________ than her sisters.
(A) taller
(B) tallest
(C) more taller
(D) tall

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

23. Fill in the blank with the correct option from the options given below.
They are poor _________ happy.
(A) because
(B) but
(C) than
(D) since

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

24. Fill in the blank with the correct option.
He is ________
(A) More lazy than stupid
(B) Lazy than more stupid
(C) Lazier than stupider
(D) Lazier than more stupid

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

25. Choose the correct Hindi translation of the given word from the following:
Agenda
(A) सूचना
(B) कार्यक्रम
(C) अधिसूचना
(D) कार्यसूची

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

26. Choose the correct Hindi translation of the following word from the given options:
Circular

(A) शपथ पत्र
(B) निविदा
(C) परिपत्र
(D) आदेश

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

27. Choose the correct Hindi translation of the following word from the options given below. :
Automatic
(A) तुरन्त
(B) स्वावलम्बन
(C) स्वचालित
(D) स्वयं

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

28. Choose the correct option in Hindi for the given word.
Deadlock
(A) मृतताला
(B) समझौता
(C) गतिरोध
(D) समन्वय

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

29. Choose the correct synonym of the following word from the given options :
Despise
(A) hate
(B) antagonize
(C) penalize
(D) in spite of

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

30. Choose the correct interrogative of the following from the given options :
She is the leader of the party.
(A) Who isn’t the leader of the party?
(B) Is she the leader of the party ?
(C) Can she be the leader of the party?
(D) Isn’t she the leader of the party?

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

31. Choose the correct option for Assertive to Exclamatory transformation of the sentence given.
I would give everything to see you happy.
(A) What would I not give to see you happy !
(B) Ah, I would give everything to see you happy!
(C) Oh, wouldn’t I give everything to see you happy!
(D) Had I given everything to see you happy !

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

32. Choose the correct option for Assertive to Interrogative transformation of the sentence given. Nowhere in the world will you find a mountain peak higher than Everest.
(A) Will you find a mountain peak higher than Everest?
(B) Where in the world will you find a mountain peak higher than Everest ?
(C) Is there a mountain peak higher than Everest anywhere in the world ?
(D) Would you find a mountain peak any higher than Everest ?

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

33. Choose the correct option for Assertive to Interrogative transformation of the sentence given.
Man cannot die better than facing fearful odds.
(A) How can man die better than facing fearful odds ?
(B) Can man die better than having to face fearful odds ?
(C) Can man die better than facing fearful odds ?
(D) How can man die better than having to face fearful odds ?

Show Answer

Answer –

Hide Answer

34. Choose the correct option changing the following sentence into assertive :
Alas ! He is no more.
(A) It is happy that he is no more
(B) It is extremely sad that he is no more.
(C) It is sad that he is not any more.
(D) It is extremely sad that he is alive.

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

35. Choose the correct option for Assertive to Exclamatory transformation of the sentence given.
It is strange that we should meet here.
(A) To think of our meeting here !
(B) Ah, think of meeting is strange!
(C) Are we meeting here, think!
(D) Oh, we meet here is strange!

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

36. Choose the correct option changing the following sentence into Exclamatory :
This is extremely a horrible sight.
(A) What a horrible sight?
(B) What a horrible sight this is !
(C) How a horrible sight is this !
(D) What a horrible sight !

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

37. Choose the appropriate prefix to make the new word.
Content
(A) mail
(B) mel
(C) mal
(D) male

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

38. Which one of the following can be added to the word “credible” to form a new word ?
(A) ex-
(B) mis-
(C) in-
(D) un-

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

39. Select the appropriate suffix for violin.
(A) -en
(B) -ist
(C) -ty
(D) -an

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

40. Choose the correct option from the given words and fill in the blank.
The ______ is filled with water.
(A) pail
(B) pall
(C) pal
(D) pale

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*