RSMSSB LDC Solved exam paper 2 - 2018

RSMSSB LDC exam paper S to Z – 2018 (Answer Key) Second Shift

101. Vehicular Pollution causes pollutants such as –
(A) ozone, aldehydes and ketones
(B) carbon monoxide and hydrocarbons
(C) hydrocarbons
(D) nitrogen oxides

Show Answer

Answer – B

Hide Answer


102. Which of the word in the passage mer poisonous ?
(A) cancer
(B) toxic
(C) serious
(D) ketones

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

103. Which of the following makes an offer supply goods and services ?
(A) Tender
(B) Notice
(C) Circulars
(D) Memo

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

104. Choose the correct option:
In a circular, language should be –
(A) round about
(B) to the point and objective
(C) emotional
(D) vague

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

105. Choose the correct option:
A letter or advertisement which is distributed to a selective number of people within the organisation is –
(A) Official letter
(B) Notice
(C) Circular
(D) Tender

Show Answer

Answer –

Hide Answer

106. Choose the correct option:
Modern business letters are usually written in




(A) Full block style
(B) Indented style
(C) Semi blocked style
(D) Simplified style

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

107 Choose the appropriate synonym of the given word:
Reluctance
(A) Affection
(B) Attachnent
(C) Care
(D) Unwillingness

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

108. Choose the appropriate synonym of the following word:
Hungry
(A) eager
(B) greedy
(C) starving
(D) unsatisfy

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

109. Choose the correct Hindi translation of the following word from the given options :
Gazetted holiday
(A) सरकारी छुट्टी
(B) गैर सरकारी छुट्टी
(C) राजपत्रित छुट्टी
(D) प्रशासनिक छुट्टी

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

110. Choose the correct Hindi translation of the following word from the options given below:
Will
(A) नसीहत
(B) श्वेत पत्र
(C) वसीयतनामा
(D) शपथ पत्र

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

111. Choose the synonym of the given word :
Pester
(A) Console
(B) Annoy
(C) Gratify
(D) Torture

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

112. Choose the appropriate synonym of the given word:
Tyranny
(A) Misrule
(B) Cruelty
(C) Dictatorship
(D) Autocracy

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

113. Choose the appropriate synonym of the given word :
Assimilate
(A) Distribute
(B) Arrange
(C) Receive
(D) Absorb

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

114. What is the synonym of Juvenile ?
(A) nubile
(B) adult
(C) childish
(D) mature

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

115. Choose the appropriate antonym of the given word:
Ascend
(A) Descend
(B) Departure
(C) Come up
(D) Reach

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

116. Choose the correct antonym of the following word from the options given below:
True
(A) fact
(B) exempt
(C) false
(D) genuine

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

117. Choose the correct antonym of ‘mortify’:
(A) honor
(B) abash
(C) chasten
(D) crush

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

118. Give the opposite of the word given below:
Tangible
(A) Ethereal
(B) Concrete
(C) Actual
(D) Solid

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

119. Choose the correct Direct speech of the following sentence from the option given below: She said that honesty in the best policy.
(A) She said, “Honesty was the best policy
(B) She said, “Honesty is the best policy.”
(C) She said that “Honesty is the best policy.
(D) She says, “Honesty is the best policy.”

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

120. Change the following sentence into Direct Speech :
She said that she was happy.
(A) She said, “I was happy”,
(B) “I am happy”, she said,
(C) “I am happy”. is what she said.
(D) This is what she said, “I am happy.”

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

You may also like :

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*