RSMSSB Stenographer Pre exam paper 21 March 2021 - Paper 2 (Answer Key)

RSMSSB Stenographer Pre exam paper 21 March 2021 – Paper 2 (Answer Key)

81. Mr. Mathew is ___ engineer.
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

82. He drives at a speed of 90 miles _____ hour.
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article needed.

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

83. Which is ____ longest river in India ?
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

84. I have sent ___ S.M.S.
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

85. It was ___ amazing view.
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

86. Select the correct verb form.
Can you ____ me some money?

(A) lend
(B) lent
(C) lease
(D) leave

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

87. Select the correct verb fom.
Please ___ the window.
(A) opening
(B) opens
(C) open
(D) opened

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

88. The doctor advised me to stop ___.
(A) smoker
(B) smoke
(C) smoking
(D) smoked

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

89. Do you know who ____ our national anthem?
(A) is writing
(B) has written
(C) has been writing
(D) had writing

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

90. I ____ to his house yesterday.
(A) was not went
(B) did not go
(C) did not went
(D) was not go

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

91. Generally, honesty __ from the heart.
(A) come
(B) comes
(C) has come
(D) coming

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Direction : Transformation of (Active-Passive) (92 – 97):
92. We have received no information No information ___ by us.
(A) has received
(B) have been received
(C) has been received
(D) is received

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

93. Will they complete it in a month ? Will it ____ in a month?
(A) complete
(B) be complete
(C) be completed
(D) completes

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

94. The boys were playing cricket.
(A) Cricket had been played bis boys.
(B) Cricket has been played bin boys.
(C) Cricket was played by the bori.
(D) Cricket was being played by boys.

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

95. It is time to ring the bell.
(A) It is time the bell rings.
(B) It is being time to ring the hell
(C) It is time for the bell to ring.
(D) It is time for the bell to be rung.

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

96. Why do you tell a lie ?
(A) Why a lie told by you ?
(B) Why is a lie be told by you?
(C) Why is a lie told by you?
(D) Why is a lie being told you ?

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

97. Who can question Gandhi’s integrity ?
(A) By whom Gandhi’s integrity is be questioned ?
(B) By whom can Gandhi’s integrity be questioned ?
(C) Gandhi’s integrity can be questioned by whom?
(D) Who could have questioned Gandhi’s integrity?

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

98. Select the synonym of the given word.
SPECIFIC
(A) Ordinary
(B) Common
(C) General
(D) Precise

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

99. Select the Antonym of the given word.
DEFIANCE
(A) Anxiety
(B) Obedience
(C) Suspicion
(D) Dismay

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Direction : Direct-Indirect Speech (100 – 105) :

100. Mohan said to her, “You have completed your work”.
(A) Mohan told her that she had completed her work.
(B) Mohan’ told her that she has completed her work.
(C) Mohan told her that she was completed her work.
(D) Mohan told her that she had completed his work.

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*