RSMSSB Stenographer Pre exam paper 21 March 2021 - Paper 2 (Answer Key)

RSMSSB Stenographer Pre exam paper 21 March 2021 – Paper 2 (Answer Key)

141. अध्यक्ष
(A) Principal
(B) President
(C) Vice-Chancellor
(D) Registrar

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

142. प्रशासन
(A) Accounts
(B) Administration
(C) Army
(D) None

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

143. विधेयक
(A) Demand
(B) Clerk
(C) Bill
(D) Statement

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

144. राजपत्र
(A) Gazette
(B) Governor
(C) Grant
(D) Law

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

145. शिष्टमंडल
(A) Commission
(B) Direction
(C) Accusation
(D) Delegation

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

Letter writing based questions (146 – 150):

146. Which of these is not a part of a letter ?
(A) Date
(B) Greeting
(C) Photo
(D) Signature

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

147. If you didn’t know the recipient’s name, how would you close the letter?
(A) With love,
(B) Yours sincerely,
(C) Yours faithfully,
(D) Absolutely yours,

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

148. In inquiring information, regarding admission and equipment costs, etc., a type of letter used is known as :
(A) Bad news letter
(B) Inquiry letter
(C) Adjustment letter
(D) Complaint letter

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

149. In letter writing format, a title, “Dear John” is an example of
(A) Salutation
(B) Signed name
(C) Body of the letter
(D) Introduction

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

150. How do you end the main body of a formal letter?
(A) By telling the recipient what he should be doing next.
(B) By talking about the weather in your city.
(C) By talking about the weather in the recipient’s city.
(D) By expressing your love for the recipient.

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

RSMSSB Stenographer Pre exam paper 21 March 2021 – Paper 1 (Answer Key)

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*