UPSSSC जूनियर इंजीनियर भर्ती परीक्षा - 2016

UPSSSC जूनियर इंजीनियर भर्ती परीक्षा – 2016

Direction (61-65) : complete the sentence with suitable alternative
61. She expects that her son-
A. can return
B. may return
C. should return
D. might return

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

62. She advised that i _______curtail expenditure.
A. should
B. shall
C. should have
D. shall be

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

63. I am sure that principal________in his room.
A. should be
B. can be
C. must be
D. might be

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

64. You ______ obey your parents.
A. should
B. ought to
C. must
D. can be

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

65. ________you please help my son ?
A. can
B. was able to
C. could
D. can not

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

66. antipathy-

A. obedience
B. admiration
C. agreement
D. fondness

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

67. squalid-
A. dirty
B. clean
C. mean
D. disorderly

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

68. flummoxed
A. comfortable
B. delighted
C. disconcerted
D. annoyed

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

69. What will the same suitable prefix for the word decent ?
A. un
B. non
C. not
D. in

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

70. Find out the correctly spelt word-
A. monstrous
B. monsterous
C. monstorous
D. monstorus

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

71. The proverb “rome was not built in a day.” means.
A. nothing can be done at once
B. the sooner done the better it is
C. big cities are made by god
D. work which requires long time for its accomplishment

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

72. Find out the wrongly spelt word-
A. pictorial
B. priest
C. reffere
D. monsoon

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

73. The place is infested.________poisonous snakes. Fill in the blank by suitable appropriate preposition-
A. with
B. in
C. from
D. by

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

Improve the underlined words :

74. The car’s doors are loose.
A. car doors are loose
B. doors of car are loose
C. doors of the car are loose
D. no improvement

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

75. For such a gigantic task, there should be some special task force.
A. trivial
B. important
C. huge
D. no improvement

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

76. इनपुट डिवाइसेज का उदाहरण है-
A. माउस
B. जॉय स्टिक
C. ट्रैक बॉल
D. इनमें से सभी

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

77. उच्च क्षमता वाला माइक्रो प्रोसेसर है-
A. पेन्टियम, पेन्टियम प्रो
B. पेन्टियम II व III
C. पेन्टियम II
D. इनमें से सभी

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

78. सबसे पहला मिनी कम्प्यूटर था –
A. PDP-8
B. ENIAC
C. UNISAC
D. EDVAC

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

79. कम्प्यूटर के मुख्य भाग हैं-
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

80. निम्न में से कौन मेमोरी, इनपुट और आउटपुट डिवाइसेस को नियन्त्रित करता है ?
A. सी.पी.यू.
B. ए.एल.यू.
C. सी.यू.
D. मेमोरी

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*