RSMSSB LDC Solved exam paper 2 - 2018

RSMSSB LDC exam paper S to Z – 2018 (Answer Key) Second Shift

81. Which one of the following is a correct sentence ?
(A) I am living here since 1995.
(B) I have been living here since 1995.
(C) I were living here from 1995.
(D) I was living here since 1995.

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

82. Each of the Girl Scouts ________ community project.
(A) does
(B) do
(C) participates
(D) participate

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

83. In the question below, a part of sentence is underlined. Choose the correct alternative which may improve the sentence :
He is elder than John.
(A) Older than
(B) Elder to
(C) Older to
(D) Elder from

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

84. Choose the correct translation of the following word from the given options :
Industrialization
(A) विकेन्द्रीकरण
(B) उद्योग
(C) औद्योगीकरण
(D) प्रमाणीकरण

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

85. Killing of a new-born baby.
(A) genocide
(B) child-killer
(C) infanticide
(D) infant – murderer

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

86. Replace the underlined part of the following sentence with one word from the following options :
This plate is liable to be easily broken.

(A) tough
(B) rough
(C) delicate
(D) brittle

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

87. A person who studies the influence of heavenly bodies on human beings.
(A) Astronomer
(B) Astrologer
(C) Ambassador
(D) Chauffeur

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

88. A remedy for all diseases.
(A) Panax
(B) Panacea
(C) Palliative
(D) Panache

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

89. What does the word “pre-war’ means?
(A) before the war
(B) after the war
(C) during the war
(D) between the war

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

90. Choose the appropriate prefix to make the new word:
Colon
(A) Sub
(B) Re
(C) Semi
(D) Super

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

91. Choose the appropriate suffix to form new word :
Trust
(A) able
(B) worthy
(C) ly
(D) less

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

92. Choose the correct word.
The of the dress led to the misfit. (shrink)
(A) shrinkness
(B) shrinkful
(C) shrinkage
(D) shrinkhood

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

93. I wish I had seen the show last night. I heard it was a good performance.
(A) quiet
(B) quit
(C) quite
(D) none

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

94. Fill in the blank with an appropriate word from the options given below:
She is for the job.
(A) legible
(B) eligible
(C) illegible
(D) illegal

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

95. Fill in the blank with an appropriate word from the options given below :
My parents from Pakistan in 1947.
(A) emigrated
(B) immigrated
(C) migrated
(D) exiled

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

96. Fill in the blank with an appropriate word from the options given below:
She has given her to the proposal.
(A) ascent
(B) assent
(C) accent
(D) adjacent

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

Read the passage and answer : Q. 97 to 102
Vehicular pollution causes serious health problems. Carbon monoxide, nitrogen oxides and hydrocarbons emitted by motor vehicles trigger off a complex chain reaction resulting in dangerous pollutants such as ozone, aldehydes and ketones. The prolonged inhalation of carbon monoxide present in the toxic fumes reduces the carbon carrying capacity of the blood, and may cause headache, sickness and even death. Likewise, unbumed fragments of hydrocarbons form smog thicken with elements that may cause cancer.

97. The central idea of the passage is –
(A) Reaction of pollutants
(B) Ill effects of vehicular pollution
(C) Causes of cancer
(D) Pollutants of atmosphere

Show Answer

Answer – A

Hide Answer

98. Which of the following is likely to cause cancer?
(A) Inhalation of carbon monoxide
(B) Reduction of carbon
(C) Unburned hydrocarbon
(D) Smog

Show Answer

Answer – C

Hide Answer

99. Which word in the passage means the Same as “lengthy’ ?
(A) Chain reaction
(B) Prolonged
(C) Extend
(D) Emitted

Show Answer

Answer – B

Hide Answer

100. What reduces the carbon carrying capacity of the blood ?
(A) A complex chain reaction.
(B) Unburned fragments of hydrocarbons.
(C) The pollution from vehicles.
(D) Breathing carbon monoxide for a long time.

Show Answer

Answer – D

Hide Answer

प्रातिक्रिया दे

Your email address will not be published.

*